Alle våre produkter er fri for tilsetningsstoffer. Flere typer lefser, potetkaker og flatbrød er utviklet gjennom årene, men vi tar også sikte på å komme fram til nye produkter, gjerne basert på lokale råvarer og med røtter i vårt distrikt. Lokalt produsert havremel brukes både i skjenning og i andre flatbrød.
Lemsespesialiteter fra Hyllan
Lemser har lange tradisjoner rundt om i landet. Hvert område har sin spesialitet. Vi har valgt ut flere gode typer og kombinasjoner fra vårt distrikt.
Snåsalems og Hyllanlems er potetlemser. Snåsalems leveres smurt med vanlig smørkrem eller med hjemmelaget gomme, mens Hyllanlems er en fyldigere smaksvariant som leveres smurt med smør og sukker. De kan også kjøpes usmurt.
Prøv gjerne usmurt Snåsalems sammen med rakfisk, viltprodukter og spekemat, eller som en enkel forrett. Nye smaksopplevelser står i kø for den som vil prøve nye kombinasjoner. Lems er ikke bare «kaffemat».
Tykklems, Bølalems og Lilems er mørlemser, og som er mer mat. Lemser er et godt valg i mange sammenhenger. Det finnes mange forskjellige typer og det man ønsker å smøre på selv kan varieres etter egne ønsker og tradisjoner. Våre lemser er rene produkter og leveres frosset, men kan også bestilles nybakt.
Prøv lemser som turmat eller nistemat neste gang – enkelt og greit, enten man smører ferdig først eller ordner underveis.
Tykklems
Tykklems er en gammel lemsetype som også er et «sikkerstikk» på kaffebordet. Dette er en såkalt mørlemse, og denne varianten leveres usmurt, eller smurt med smør, kanel og sukker.
Usmurt
8 stk i pakningen.
Smurt
8 stk i pakningen.
Hyllanlems
Usmurt
Den usmurte varianten inneholder ikke sukker og anbefales derfor for diabetikere.
4 hele, runde leiver i pakningen.
Smurt
Hyllanlems inneholder potetflakes, seterrømme og meierismør. Den er smurt med smør og sukker.
Dette er vår mest populære lemse.
8 stk i pakningen.
Kan leveres ferdig rullet i pakninger på 5 stk.
Snåsalems
Usmurt
Potetlemse som selges usmurt.
4 hele, runde leiver i pakningen.
Med sukker
Potetlemse smurt med smør og sukker.
8 stk i pakningen.
Kan leveres ferdig rullet i pakninger på 5 stk.
Med gomme
Potetlemse smurt med hjemmelaget gomme.
8 stk i pakningen.
Lilems
Lilems er vårt kraftigste produkt. Den inneholder foruten kulturmelk og seterrømme, også egg og sirup. Lilems leveres kun påsmurt med smør og sukker.
8 stk i en pakning.
Bølalems
Bølalems er en mørlemse smurt med smør, sukker og raspet innherredsost (brunost). Den inneholder kulturmelk, seterrømme, sirup, sukker, hvetemel, hornsalt og bakepulver.
8 stk i en pakning.
Potetkaker
Potetkaker leveres usmurt og har lange tradisjoner i distriktet. Brukes i mange sammenhenger og med mange forskjellige påleggssorter. Her er det fantasien, og smak og behag, som setter grensen.
Anbefales til rakfisk.
8 stk i pakningen.
Skjenning og flatbrød
Vi baker skjenning; et tynt og sprøtt flatbrød som er smurt med melk og sukker – virkelig eksklusivt. Skjenning blir her i distriktet tradisjonelt servert som tilbehør til Innherredsodd. Innherredsodd er festmat i Trøndelag.
Ellers baker vi grovt og fint flatbrød; urteflatbrød og bølaflatbrød.
Bølaflatbrød
Bølaflatbrød er et potetflatbrød som er laget etter gamle tradisjonelle oppskrifter basert på havremel. Et nydelig flatbrød til alle anledninger.
400 g i esken.
Urteflatbrød
Urteflatbrød er et godt og spennende flatbrød som blant annet inneholder geitrams og brennesle. Dette er en grovere flatbrødtype som egner seg utmerket til rakfisk, spekemat og viltprodukter.
400 g i esken.
Skjenning
Skjenning er et tradisjonsrikt trøndersk festflatbrød. Det er en finere flatbrødtype som er smurt med melk og sukker på en side. Dette gir den karakteristiske søte og gode smaken. Skjenning og sodd er tradisjonell festmat som går hånd i hånd.
Bruk gjerne skjenning i stedet for vanlig flatbrød til alle festlige anledninger hvor god mat og drikke serveres.
400 g i pakken.
Havrekjeks
Gode og sprøe havrekjeks. Kan spises som vanlig søtkjeks, eller med smør og ost.
15 stk i pakken.
Smultringer
12 stk i pakken.