Om Hyllan

Hyllan Hjemmebakeri er et ekte hjemmebakeri. Her bakes det virkelig hjemmebakte produkter som stekes på takke. Vi baserer all vår produksjon på lokale og tradisjonsrike produkter.

Hyllan Hjemmebakeri legger stor vekt på et skikkelig håndverk og bruker kun de beste råvarene i produksjonen. Derfor får vi produkter som «smiler». Unn deg et smil fra vårt utvalg neste gang du vil smake noe godt, så skjønner du hva vi mener.

lilemse_kaffe_03

Vi baker flatbrød, skjenning, potetkake og lems (lefser). Lems, flatbrød og potetkaker var tidligere en vanlig del av det daglige kostholdet i Trøndelag. Hvert sted og hver bakerske hadde sin oppskrift, og alle bakte for eget bruk. Etterhvert har denne tradisjonen kommet mer og mer bort, men på Hyllan Hjemmebakeri ville vi ivareta tradisjonen og etablerte derfor bakeriet i 1993. Uthuset ble bygd om til bakeri og butikk, og her holdt vi hus frem til mai 2016. Vi holder i dag til i næringsbygget Samtun på Breide.

Vi selger:
Vi har fem sorter lemse, to sorter flatbrød, skjenning, potetkaker og havrekjeks.

Vår spesialitet er Snåsalems, som er smurt med hjemmelaget gomme eller sukker. Usmurt Hyllanlems, som er uten sukker, egner seg til personer med diabetes. Skjenningen ble merkevarebeskyttet i 2006.

Bakeriet har i dag én ansatt, i tillegg til daglig leder Jonny Ånonli.

Grunnlegger Åse Finstad

«Jeg ble arbeidsledig i en alder av 49 år, og tenkte: «Hva skal jeg gjøre med det?» Bare gå hjemme, nei, det går ikke an. Min mor var baksterkjerring på hobbybasis. Jeg hadde lært en del av henne og hadde et lite baksterrom i uthuset. Hun hadde hatt både kurs og hadde egne oppskrifter. Etter hvert tenkte jeg på Snåsadagen som skulle være i juni 1993. Meldte meg på og satte i gang med å bake både flatbrød og lems. Varene var som blåst bort. Jeg tenkte at her må det være marked for hjemmebakst, flatbrød og lems uten tilsetninger. Jeg kontaktet næringsmiddelkonsulenten og hun var meget behjelpelig med å søke om oppstartsmidler. Dermed var planen i gang – vi åpnet dørene 23. oktober 1993.»

aase_finstad

Avisartikler

Namdalsavisa

Søker om patent – http://www.namdalsavisa.no/arkiv/2005/04/04/Søker-om-patent-13516445.ece

Hederlig omtale i «Jakten på smaken av Norge»

Vår skjenning fikk hederlig omtale under årets konkurranse om beste lokalproduserte produkt i tv-programmet «Jakten på smaken av Norge». Dette foregikk i Stavanger torsdag 19. november 2009.